Gepubliceerd op:

13 februari 2017

Katarina Zdjelar wint de Dolf Henkes Prijs 2016


Katarina Zdjelar is de winnaar van de Dolf Henkes Prijs 2016, die elke twee jaar wordt uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. Juryvoorzitter Alexander Ramselaar maakte op donderdagavond 9 februari tijdens de feestelijke Award Ceremony de winnaar bekend aan het publiek. De jury was onder de indruk over de wijze waarop Zdjelar voortbouwt aan een consistent oeuvre dat zich steeds verder uitkristalliseert. Ze blijft trouw aan haar principes, medium en thema’s en weet keer op keer te overtuigen met werken die raken. Werk van de winnaar en de drie andere genomineerden, Rory Pilgrim, Daan Botlek en Rana Hamadeh is nog tot en met 26 februari te zien in TENT.

Voor het juryrapport en meer informatie, zie de website van TENT.