Gepubliceerd op:

30 januari 2017

Debat ‘Beyond Elections’ | Verkiezingen in perspectief


Op woensdag 1 februari 2017 organiseren Kunsten ’92 en het IFFR het debat ‘Beyond Elections’ | Verkiezingen in perspectief.

Met het verkiezingsdebat sluiten Kunsten ’92 en IFFR aan bij het thema van het IFFR door achtereenvolgens de filmwetenschapper Thomas Elsaesser, maatschappelijk ondernemer en onderzoeker Renée Frissen en aankomende en zittende politici aan het woord te laten over de grote vraagstukken van onze samenleving, de rol van de kunsten en de instrumenten die wij zelf in handen hebben.

In verschillende debatronden reageren zittende en aankomende (veelal jonge) politici en kunstenaars o.l.v. Andrew Makkinga op Elsaesser en Frissen. Welke inspiratie halen de politici uit de kunsten? Hoe ziet de kiezer dit terug, niet alleen bij de aankomende landelijke verkiezingen, maar ook in het vergezicht dat zij hebben voor Nederland?

Met o.a. kunstenaars/makers Anne Breure (Veem House of Performance), Malique Mohamud (schrijver/kunstenaar), Hesdy Lonwijk (filmmaker/IEDER1); (kandidaat) Tweede Kamerleden Jan Paternotte (D66), Stieneke van der Graaf (CU), Corinne Ellemeet (GroenLinks), Antoinette Laan (VVD), Jasper van Dijk (SP), Ilco van der Linde (PvdA) en Madeleine van Toorenburg (CDA); voorzitters van Politieke Jongeren Organisaties Rutger de Ridder (JOVD), Julius Terpstra (CDJA), Lieke Kuiper (Jonge Socialisten) en Noortje Blokhuis (DWARS)

Woensdag 1 februari 2017
19.15 – 21.45 uur (inloop v.a. 19.15 uur, start debat 19.45 uur)
De Doelen, Willem Burgerzaal
Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam

U kunt zich hier aanmelden voor het debat via de website van Kunsten ’92