Gepubliceerd op:

14 november 2016

Kunsthal Rotterdam benoemt Herman van Karnebeek tot nieuw zakelijk directeur


Met groot genoegen kondigt de Kunsthal Rotterdam aan dat per 1 december 2016 Herman van Karnebeek als nieuw zakelijk directeur aantreedt. Hij zal samen met algemeen directeur Emily Ansenk de directie vormen. Herman van Karnebeek krijgt de verantwoordelijkheid om het cultureel ondernemerschap van de Kunsthal, waarmee zij al jaren een voorbeeldfunctie vervult binnen haar sector, commercieel verder uit te bouwen.

Van Karnebeek was eerder werkzaam bij Eventim Nederland als senior commercieel manager en als sales & marketing manager bij See Tickets Nederland. Ook was hij als senior manager verantwoordelijk voor de sponsoring & partnerships bij Joop van den Ende Theaterproducties (Stage Entertainment Nederland). Van Karnebeek startte zijn loopbaan als jurist bij Nauta Dutilh.

Emily Ansenk verheugt zich op de kansen die de nieuwe samenwerking biedt: “De kennis en ervaring die Herman van Karnebeek meebrengt zowel op commercieel, financieel als op juridisch vlak zal positief bijdragen aan de ambities van de Kunsthal.”

Herman van Karnebeek kijkt ernaar uit om in zijn nieuwe functie de commercie ten dienst te kunnen stellen aan de inhoud: “De Kunsthal is een van de meest markante en inspirerende plekken van Nederland door haar unieke architectuur, zeer diverse programmering en ondernemende mentaliteit. Ik vind het een grote eer en uitdaging om mee te mogen bouwen aan de verdere groei van deze dynamische organisatie”.