Gepubliceerd op:

1 november 2016

Rento Zoutman benoemd als secretaris – directeur RRKC


Rento Zoutman is per 1 januari 2017 benoemd tot directeur van de Rotterdamse Kunststichting (RKS) en secretaris van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC). Het afgelopen jaar vervulde hij deze dubbelfunctie al op interim basis.

Rento Zoutman (1959) heeft een ruime ervaring met advies in gemeentelijk beleid en cultuur. Sinds 1989 opereert hij als zelfstandig adviseur, in het bijzonder op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast beschikt hij over ruime advies ervaring op het gebied van lokaal sociaal beleid, vrijwilligersbeleid en sport. Met zijn benoeming zal hij zich volledig gaan richten op de werkzaamheden van de RRKC.

Zoutman is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij was eerder betrokken bij de RRKC als commissielid voor de advisering over plannen voor een nieuw poppodium.