Gepubliceerd op:

10 oktober 2016

Presentatie ‘De Kunst van het Lenen’


Op 10 oktober 2016 nam minister Jet Bussemaker in Lantaren / Venster de publicatie ‘De Kunst van het Lenen’ in ontvangst uit de handen van Jo Houben, directeur Cultuur + Ondernemen. In de bijeenkomst presenteerde Roelof Balk, directeur van het Fonds Cultuurfinanciering, de resultaten van het werken met de Talentleningen over de afgelopen periode. Kunstenaars die gebruik hebben gemaakt van deze lening vertelden over hun ervaringen. Onderzoek van de Universiteit van Utrecht wijst uit dat er goede resultaten geboekt worden: de leningen helpen de kunstenaars daadwerkelijk bij het verbeteren van hun inkomen, artistieke ontwikkeling en netwerk.
Voor meer informatie zie de website van Cultuur + Ondernemen

Het rapport kunt u hier downloaden.