Gepubliceerd op:

10 oktober 2016

Nieuwe directie Theater Zuidplein en Stage-Z bekend


De raad van toezicht heeft Emmelien Matthijsse benoemd als algemeen directeur van Theater Zuidplein en Stage-Z. Samen met de directeur bedrijfsvoering Arnold Vollebregt vormen zij vanaf 7 november 2016 de directie van beide stichtingen.

Emmelien Matthijsse werkt momenteel bij de gemeente Rotterdam, waar zij de afgelopen jaren verschillende functies heeft bekleed. Zo was ze onder andere interim directeur cultuur, betrokken bij de fusie van een aantal Rotterdamse cultuurinstellingen en gebiedsmanager in Rotterdam Zuid. Haar activiteiten zijn altijd gerelateerd geweest aan de ontwikkeling van de stad. Ook al voor ze bij de gemeente werkte; als producent van evenementen en festivals zoals het Lezersfeest, Wilhelmina’s Zomers, Kunstbende en Music without frontiers (EURO 2000). Naast haar werkzaamheden vervulde zij diverse bestuurlijke functies, o.a. bij Kunstbende Rotterdam en Cameretten. Haar favoriete onderwerpen sport, cultuur en gebiedsontwikkeling vormen een rode draad in haar loopbaan.

Emmelien Matthijsse over haar nieuwe uitdaging bij Theater Zuidplein en Stage-Z: “Theater Zuidplein en Stage-Z hebben de afgelopen jaren bewezen dat ze in staat zijn om voorstellingen te presenteren en produceren voor nieuw publiek. Ik kijk er naar uit om met dat nieuwe publiek, het team van Theater Zuidplein en alle samenwerkingspartners nog meer voorstellingen voor nog meer mensen te realiseren met theater dat er nu toe doet. Dat het ontwikkelen van talenten op en achter het toneel daar een belangrijke rol in speelt, vind ik belangrijk en spannend. Het vooruitzicht van een nieuw pand voor het theater in het ‘Hart van Zuid’ maakt de opgave voor mij compleet.”

Arnold Vollebregt sinds 2002 werkzaam als adjunct-directeur bij Theater Zuidplein en op dit moment waarnemend directeur van het theater over de komst van Emmelien Matthijsse: “We zijn verheugd dat we op relatief korte termijn weer op volle kracht kunnen werken aan onze passie: theater voor écht iedereen! Ik kijk uit naar onze samenwerking, we zijn blij dat ze ons team komt versterken.”

De raad van toezicht is blij met de keuze en heeft het volste vertrouwen in de nieuwe directie: ”In Emmelien zien we een enthousiaste vrouw die door haar interim werk veel kennis heeft opgebouwd. We denken met Emmelien Matthijsse iemand te hebben aangesteld die op haar eigen wijze het mooie resultaat van haar voorganger Doro Siepel goed kan voortzetten en verder uitbouwen. In combinatie met de ervaring van Arnold Vollebregt kunnen we ook de huidige continuïteit van de bedrijfsvoering waarborgen. We wensen hun beiden veel werkplezier toe.”