Gepubliceerd op:

1 september 2016

Anke Bangma nieuwe artistiek leider TENT Rotterdam


Anke Bangma wordt per 1 oktober 2016 de nieuwe artistiek leider van TENT Rotterdam. Als curator hedendaagse kunst werkte zij de afgelopen jaren bij het Tropenmuseum in Amsterdam. Daarvoor was zij verbonden aan onder meer het Piet Zwart Institute en Witte de With Center for Contemporary Art, beide in Rotterdam.

TENT Rotterdam is een platform voor hedendaagse kunst in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld eromheen gebeurt, en richt zich via een uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. TENT is een van de vier programma’s van CBK Rotterdam, het centrale adres in Rotterdam dat beeldende kunst, de stad, kunstenaars en publiek met elkaar in contact brengt.