Gepubliceerd op:

15 juni 2016

Directeur Theater Zuidplein overleden


Directeur Doro Siepel van Theater Zuidplein in Rotterdam is na een relatief kort ziekbed overleden. Het heengaan van Siepel is een slag voor de theaterwereld, voor wie Siepel nationaal en internationaal een voorbeeld was. Geheel tegen de trend van dalende bezoekersaantallen in wist Siepel Theater Zuidplein juist tot bloei te brengen. Dat deed ze door de programmering radicaal om te gooien en zich te richten op publiek met een lage opleiding en op specifieke doelgroepen zoals ouderen, Rotterdammers die hun wortels elders hebben en mensen met een bepaalde geloofsovertuiging.Voor haar bijdrage aan het culturele klimaat in Rotterdam kreeg Doro Siepel in mei nog de Cultuurpenning 2016 uit handen van burgemeester Aboutaleb.

Er is een condoleanceregister voor Doro Siepel geopend op internet.