Gepubliceerd op:

14 december 2015

Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië 2016


Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept ontwerpers op om een voorstel in te dienen voor deelname tijdens de Architectuur Biënnale in Venetië 2016. De biënnale is een van de belangrijkste internationale architectuurtentoonstellingen. Van 28 mei tot en met 27 november 2016 vindt de komende editie plaats in Venetië. Deze oproep is de enige mogelijkheid om subsidie te ontvangen voor deelname aan de architectuurbiënnale in Venetië.

Thema
Curator Alejandro Aravena grijpt de Architectuur Biënnale Venetië 2016 aan om nieuwe benaderingen van architectuur voor urgente maatschappelijke opgaven te agenderen. ‘Reporting from the Front’ toont de rol van architecten in de strijd om de leefomstandigheden van mensen over de hele wereld te verbeteren. Het thema focust op architectuur die zich manifesteert binnen de beperkingen van een gebrek aan middelen, maar ook op ontwerpen die de status quo ondermijnen en architectuur produceren voor het algemeen welzijn, hoe bescheiden in schaal deze ook zijn.

Indienen
Het voorstel kan t/m 2 maart worden ingediend via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds. Selecteer hierbij de deelregeling ‘Open Oproep’ en de ronde ‘Architectuur Biënnale Venetië 2016’.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.