Gepubliceerd op:

13 november 2015

Nieuwe interim secretaris-directeur Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur


Rento Zoutman, secretaris-directeur RRKC

Rento Zoutman is aangesteld als interim directeur van de Rotterdamse Kunststichting (RKS) en secretaris van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC).

Rento Zoutman (1959) heeft een ruime ervaring met advies in gemeentelijk beleid en cultuur. Sinds 1989 opereert hij als zelfstandig adviseur, in het bijzonder op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast brengt hij ook adviezen uit op het gebied van lokaal sociaal beleid, vrijwilligersbeleid en sport. Op dit moment is hij senior adviseur en partner bij DSP-groep.

Zoutman is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij was eerder betrokken bij de RRKC als commissielid voor de advisering over plannen voor een nieuw poppodium. Dat advies werd uitgebracht in februari 2015.

Rento Zoutman is de opvolger van Inez Boogaarts, die in september haar vertrek aankondigde. Omwille van vlotte voortgang van het advieswerk van de Raad rond het Cultuurplan en andere lopende zaken, is ervoor gekozen de dubbelfunctie op interim basis op te vullen. Zoutman begint zijn werk voor de RRKC per direct.

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur verbindt en versterkt de cultuursector in Rotterdam door onafhankelijk te adviseren, signaleren en informeren over lokale en (inter)nationale ontwikkelingen.