Gepubliceerd op:

7 oktober 2015

Het Materiaalfonds is nu Fonds Kwadraat


Het Materiaalfonds heeft een nieuwe naam: Fonds Kwadraat. Met deze naam wil het fonds duidelijk maken dat het niet alleen leningen voor materiaal verstrekt, maar voor veel meer. Zoals voor een expositie in binnen- of buitenland, een publicatie, een residency, een prototype en voor apparatuur die nodig is om nieuw werk te maken.

Het Mondriaan Fonds werkt sinds 2011 samen met het Fonds Kwadraat en heeft een ‘fonds-op-naam’ gecreëerd om beeldend kunstenaars via een renteloze lening de mogelijkheid te bieden werk te ontwikkelen, te produceren en te presenteren. Daarnaast kan het worden gebruikt voor de eigen bijdrage die nodig is bij de Projectinvestering Kunstenaar en Bemiddelaar, Bijdrage Praktijkverdieping en de Gast- en Buitenlandateliers. Beeldend kunstenaars kunnen direct een lening bij het Fonds Kwadraat aanvragen. Wanneer een commissie van het Mondriaan Fonds positief adviseert, hoeft er geen aparte aanvraag te worden ingediend bij het Fonds Kwadraat. Ook instellingen kunnen gebruik maken van een lening.

Klik hier voor meer informatie.