Gepubliceerd op:

6 oktober 2015

Loïc Perela wint de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2015!


Foto: Jean Pierre Geuse.

Loïc Perela kreeg afgelopen vrijdag uit handen van wethouder van cultuur Mieke Damsma de Prijs van de Nederlandse Dansagen uitgereikt. Aan de prijs is een geldbedrag van € 12.000,- verbonden, beschikbaar gesteld door de gemeente Maastricht, voor een nieuw te maken werk. De andere twee door het dansveld voorgedragen genomineerde choreografen waren Arno Schuitemaker en Amos Ben Tal. De jury was zeer verrast door de drie sterke presentaties van minutieus uitgewerkte concepten. Alle concepten gaven blijk van een grote gevoeligheid voor de wereld om ons heen en zochten naar een sterke ervaring bij het publiek.

Uit het juryrapport: “…De winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2015 vertrekt vanuit een pure omschrijving van het lichaam en zijn beweging. In het concept voor HASHTAG viert en eert hij de kracht en breekbaarheid van het lichaam en nodigt het publiek uit om dat aan den lijve te ondervinden. De jury was geraakt door zijn presentatie…”
Voor Loïc betekent dit dat hij volgend jaar met zijn nog te maken stuk HASHTAG tijdens de Nederlandse Dansdagen 2016 in première zal gaan.

Wij zijn heel trots en blij!

Lees het volledige bericht hier.