Gepubliceerd op:

10 september 2015

Open Oproep Deelname GDC San Francisco 2016


Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept makers in de gamesindustrie op om een voorstel in te dienen dat gericht is op deelname aan het Local Multiplayer event tijdens Game Developers Conference 2016 in San Francisco (14 – 18 maart 2016). Stuur de game, inclusief motivatie, uiterlijk 19 oktober in. Deze Oproep is de enige mogelijkheid voor ondersteuning door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voor deelname aan de GDC.

De GDC San Francisco is het langstlopende gamesindustrie evenement voor professionals. Daarnaast is GDC één van de eerste zakelijke congressen die zich ook op de independent games is gaan richten. In 2015 is GDC met ruim 26.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement wereldwijd voor professionals uit de gamesindustrie. Het belangrijkste onderdeel van de GDC is het congres, waar in één week tijd bezoekers deelnemen aan meer dan honderden sessies, panels en tutorials.

Tijdens de GDC San Francisco 2016 organiseert het Stimuleringsfonds onder andere een Local Multiplayer event en Prototype Showcase om de Nederlandse gamesindustrie te ondersteunen en te profileren. Op een locatie nabij het congrescentrum biedt het fonds tijdens het Local Multiplayer Event een presentatieplek aan voor maximaal tien gamedevelopers. Geselecteerde deelnemers krijgen de mogelijkheid hun game te tonen tijdens het event, ondersteuning in de reis- en verblijfskosten en een toegangspas voor de Indie Summit tijdens de GDC San Francisco. Voorafgaand aan de GDC wordt een pitchtraining voor de deelnemers georganiseerd.

Indienen
Stuur de game, inclusief motivatie, uiterlijk 19 oktober 2015 in via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.