Gepubliceerd op:

9 september 2015

Aankondiging vertrek secretaris/directeur RRKC


(c) Tineke de Lange, 2014

Het bestuur van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur deelt mee dat Inez Boogaarts, secretaris/ directeur van de RRKC, eind 2015 haar functie neerlegt. Het bestuur heeft dit deze week aan wethouder Adriaan Visser en het college laten weten.

Inez Boogaarts kijkt met plezier terug op haar drie jaar bij de RRKC. Boogaarts: “In korte tijd heeft Rotterdam vele veranderingen doorgemaakt en ook de komende jaren staan er nog grote ontwikkelingen te wachten. In die bijzondere dynamiek organiseert de stad idealiter zijn eigen kritiek. De RRKC is al jaren die kritische ‘noot’ voor de culturele sector en het cultuurbeleid van de stad. In die hoedanigheid heeft de Raad geadviseerd bij enkele voor de stad zeer belangrijke dossiers, zoals het poppodium, het collectiegebouw en het Cultuurplan.“ Ondanks deze sterke adviezen gaat het volgens Boogaarts te vaak over het voortbestaan van het onafhankelijke adviesorgaan. Daarom heeft zij besloten haar werkzaamheden te beëindigen.

Voorzitter van het bestuur, Lewis: “Onder leiding van de directeur is er de afgelopen jaren een aantal sterke adviezen uitgebracht, heeft er een ingrijpende reorganisatie plaatsgevonden en is zij er daarnaast in geslaagd om (inter)nationale debatten en bijeenkomsten naar Rotterdam te halen. Prestaties waar het bestuur zeer content mee is.”

Dit najaar voert de RRKC gesprekken met de wethouder en de dienst Sport & Cultuur over een hernieuwde samenwerking. Die gesprekken worden door de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en het bestuur van de RKS/RRKC gevoerd. Boogaarts begeleidt de voorbereiding van het naderende Cultuurplanadvies totdat opvolging is geregeld. Zij kondigt haar vertrek nu al aan, zodat de Raad met een nieuwe voorzitter, een nieuwe secretaris en stevige afspraken over de positie van de RRKC het Cultuurplanadviestraject in kan gaan.