Gepubliceerd op:

4 september 2015

Opmerkelijke winnaar 48 Hour Film Project Rotterdam online


Still uit "Hartstocht".

De korte film Hartstocht is vanaf vandaag te zien op internet. Vorige week werd de productie van regisseur Lennart Pieters en art director Ron Schuijt zeer verrassend uitgeroepen tot winnaar van het 48 Hour Film Project in Rotterdam. Nooit eerder won een animatiefilm de wedstrijd in Nederland.

Hartstocht vertelt het emotionele verhaal van een donorhart, dat dankzij het transport van een bekwame orgaankoerier op exact de juiste plaats terecht komt. De volledige film werd binnen 48 uur bedacht, getekend en geanimeerd.

De vakjury bestaande uit Joke Bruijs, Cynthia Abma en Peter Hoogendoorn toonde zich onder de indruk. Juryvoorzitter Joke Bruijs: ,,Normaal zou een team hier minimaal twee weken aan werken. Ik was dus enorm verrast door de kwaliteit van de film en het verhaal greep ons dirct enorm aan. Er is echt een topprestatie geleverd.”

In mei 2016 zal Hartstocht Rotterdam vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale van het 48 Hour Film Project in Atlanta. Daar komen alle 130 stedenwinnaars samen om te strijden om de officiële wereldtitel. De winnaar mag zich de beste van ongeveer vijfduizend inzendingen noemen.

Nederland heeft de eer hoog te houden in Atlanta. In 2014 won de Amsterdamse inzending ‘Geen Klote’ met John Kraaijkamp jr. en William Spaaij de wereldfinale. Dit jaar werd die film opgevolgd door de Rotterdamse winnaar ‘These Dirty Words’ van de pas 20-jarige regisseur Jens Rijsdijk.

Regisseur Lennart Pieters is vastbesloten om de wereldfinale te bezoeken. ,,Ik heb van iedereen gehoord dat het een hele mooie ervaring is om daar bij te zijn. Je ontmoet er de beste makers en natuurlijk is er de kans op de wereldtitel. Het is moeilijk te zeggen of we die winnen. Maar waarschijnlijk zijn wij de enige animatiefilm, dus we vallen in elk geval op.”

HartstochtFunk-e Animations: https://youtu.be/Xq2vyRyKTvY