Gepubliceerd op:

9 juli 2015

Conny Janssen Danst genomineerd voor dansprijs “Zwaan”


Schiedam, 29-01-2015. Voorstelling "Inside Out" van Conny Janssen Danst. Foto:Leo Van Velzen

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst is met de voorstelling INSIDE OUT genomineerd voor de Zwaan ‘Meest indrukwekkende dansproductie 2014/ 2015’. Dat maakte de dansjury van de Vereniging voor Schouwburg– en Concertgebouw-directies (VSCD ) op 8 juli bekend. De Zwanen zijn dé dansprijzen van Nederland en worden ook wel de Oscars van de Nederlandse dans genoemd. De diverse Zwanen worden uitgereikt in het kader van festival de Nederlandse Dansdagen, dat dit jaar van 2 t/m 4 oktober plaatsvindt in Maastricht.

INSIDE OUT toerde afgelopen theaterseizoen langs de theaters met 13 dansers en live muziek van een speciaal voor deze voorstelling samengesteld muziek-ensemble bestaande uit iET (singersongwriter), Budy Mokoginta (multi-instrumentalist), Pieter de Graaf (toetenist) en Jonas Pap (cellist).

De dansjury van de VSCD schrijft over INSIDE OUT: ‘INSIDE OUT toont de mens binnenstebuiten. Als eenling in de massa. Maar tegelijk ook met de diepmenselijke behoefte aan contact, erkenning en geborgenheid. Conny Janssen en haar ijzersterke ensemble weten in INSIDE OUT op een briljante manier het menselijke in dans te vatten.’