Gepubliceerd op:

6 juli 2015

Belangrijke data Creative Europe


Call Europese Samenwerkingsprojecten: laatste deadline!
In 2015 volgt nog één deadline, namelijk die voor de Europese Samenwerkingsprojecten op 7 oktober 2015. Projecten die op deze datum worden ingediend hebben een startdatum tussen mei en december 2016 voor kleinschalige projecten en tussen juni en december 2016 voor grootschalige projecten. De call wordt eind van deze maand gepubliceerd. Via deze link kunt u vanaf het moment van publicatie de benodigde documenten downloaden. Ook worden eind juli nieuwe guidelines gepubliceerd, waarin de prioriteiten binnen het Creative Europe programma nog helderder worden uitgelegd.

Praktische workshop Europese Samenwerkingsprojecten
Op 24 augustus aanstaande organiseert de Creative Europe Desk NL een praktische workshop ‘Europese Samenwerkingsprojecten’ voor organisaties die een subsidieaanvraag aan het voorbereiden zijn. Indien u van plan bent uw Europese project vóór 7 oktober 2015 in te dienen, dan nodigt Creative Europe Desk NL u van harte uit voor de workshop. U kunt zich alvast aanmelden door een email te sturen naar Klaartje Bult.

Save the date: Europadag 2015 – The Digital Revolution
Tijdens de Europadag op 18 september onderzoekt de Creative Europe Desk NL de impact van de digitale revolutie op de culturele en audiovisuele sector. Welke kansen en bedreigingen zijn er voor makers, distributeurs, financiers en het publiek? Welk verschil kan een Europese digitale interne markt maken? Om zoveel mogelijk verschillende standpunten aan bod te laten komen, stellen zij een afwisselend programma samen met key notes, paneldiscussies en interessante praktijkcases uit zowel de culturele als audiovisuele hoek. De Europadag 2015 wordt georganiseerd door Creative Europe Desk NL | DutchCulture in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag. Mis het niet, noteer de datum alvast in uw agenda en meld u hier alvast aan.

Save the date: European Culture Forum 2015
Het jaarlijkse Culture Forum vindt plaats in Brussel op 26 en 27 november 2015. De organisatie van het forum is in handen van de Europese Commissie in samenwerking met het Uitvoerend Agentschap EACEA en de Creative Europe Desken. De tweedaagse internationale bijeenkomst over het kunst- en cultuurbeleid in Europa is ook een ideaal moment om te netwerken, (potentiële) culturele partners tegen het lijf te lopen en te spreken met beleidsmedewerkers van de Europese Commissie. Binnenkort is hier meer informatie over de bijeenkomst te vinden.