Gepubliceerd op:

29 juni 2015

Stimuleringsfonds: Open Oproep SXSW 2016


Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept makers uit de e-cultuur, film- en game-industrie op om een voorstel in te dienen dat is gericht op de programmaonderdelen ‘Interactive’ of ‘Digital Domain’ van het South by Southwest festival (SXSW) 2016. Het fonds stelt tien beurzen ter beschikking van maximaal € 6.000 per project. De Open Oproep is gefaseerd in twee deeloproepen; één oproep voor de Panel Picker en één oproep voor de overige programmaonderdelen. Voorwaarde voor ondersteuning is dat het voorstel wordt geselecteerd door de SXSW-festivalorganisatie.

SXSW2016 vindt plaats van 11 tot en met 20 maart 2016 in Austin, Texas. SXSW is een van de belangrijkste festivals en beurzen ter wereld op het gebied van e-cultuur (interactive), film en muziek. Het biedt een interessante mix van grote bedrijven, startups en artistieke producties. Het festival is sterk gericht op innovatie en heeft voor verschillende sectoren een belangrijke netwerkfunctie.

SXSW kent een open structuur wat betreft de invulling van het programma. Iedereen kan voorstellen of projecten indienen bij de organisatie. Hierbij gelden verschillende sluitingsdata. De Panel Picker voor SXSW Interactive is geopend tussen 29 juni en 24 juli. Kijk voor actuele informatie over inschrijftermijnen op sxsw.com.

Oproep
De Open Oproep van het Stimuleringsfonds is in eerste instantie gericht op interessante voorstellen van Nederlandse deelnemers aan het Interactive programma dat plaatsvindt van 11 tot en met 15 maart 2016, en het Digital Domain programma dat onderdeel is van het Filmprogramma en gelijktijdig plaatsvindt.

De Open Oproep is opgedeeld in twee indienmomenten. De eerste sluitingsdatum is uitsluitend gericht op de Panel Picker voor het Interactive programma en sluit op 24 juli 2015. (Let op! Inschrijving voor de Panel Picker bij SXSW sluit dezelfde dag). De tweede ronde is gericht op de overige programmaonderdelen, en sluit op 11 november 2015. Hiervoor zal het Stimuleringsfonds later in het jaar een nieuwe oproep uitschrijven.

De maximale bijdrage van het fonds is 6.000 euro per project. Voorwaarde voor daadwerkelijke ondersteuning is dat uw project eveneens wordt geselecteerd door de SXSW organisatie. U kunt een voorstel indienen voor één van de onderstaande programmaonderdelen:

• deelname aan de conferentie (panels/sessies/talks) voor de onderdelen Interactive en Digital Domain – Let op! Inschrijving voor de Panel Picker bij SXSW kan tussen 29 juni en 24 juli 2015.
• deelname aan het Accelerator programma
• deelname aan de Interactive Trade Show
• deelname aan een van de award competities

Indienen
Uw voorstel kunt u indienen via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Selecteer hierbij de deelregeling ‘Open Oproep’ en de ronde ‘Deelname South by Southwest. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Stimuleringsfonds. Voor vragen over de Open Oproep en de procedure kan contact worden opgenomen met Hugo van de Poel, 010-4361600, h.vandepoel@stimuleringsfonds.nl