Gepubliceerd op:

11 mei 2015

Fonds Podiumkunsten presenteert testversie ‘de Monitor’


Na een lange periode van wikken, wegen, testen en keuzes maken, presenteerde het Fonds Podiumkunsten op 7 mei het resultaat van een onderzoek naar het meer inzichtelijk maken van de betekenis van kunst, aan een groep ‘koplopers’ (een twintigtal door het Fonds gesubsidieerde instellingen dat aan de slag gaat met de allerlaatste testversie): de Monitor Podiumkunsten.

De Monitor Podiumkunsten is een tool waarmee je als culturele organisatie beter zicht krijgt op de impact van je artistieke inspanningen. Het is een praktische set van onderwerpen en methoden voor zowel interne reflectie als reflectie met externe stakeholders. Bij elkaar vormt de Monitor een tool voor zelfevaluatie van culturele organisaties. De resultaten van de Monitor helpen je om strategisch na te denken over de toekomst en je positionering in de samenleving.

De evaluatiemethoden zijn gemakkelijk toepasbaar, praktijkgericht en goed in te passen in de alledaagse praktijk van organisaties. De Monitor Podiumkunsten gaat uit van relevante en herkenbare onderwerpen en je kunt als organisatie de Monitor zo groot of zo klein inzetten als je zelf wilt. Je geeft aan welke onderwerpen je wilt evalueren. Zo ontstaat een Monitor op maat voor iedere organisatie.

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur is erg geïnteresseerd naar ervaringen en bevindingen van Rotterdamse culturele instellingen over het werken met ‘de Monitor’. Uw feedback zien wij per e-mail (rrkc@rrkc.nl) graag tegemoet!

 

Tagsevaluatie