Gepubliceerd op:

6 mei 2015

Producent Bero Beyer nieuwe directeur IFFR


Bero Beyer

Bero Beyer wordt de nieuwe algemeen en artistiek directeur van International Film Festival Rotterdam. Dat heeft de Raad van Toezicht van het festival vandaag bekend gemaakt. Beyer volgt daarmee Rutger Wolfson op die de positie vanaf 2007 acht jaar vervulde.

Filmproducent Beyer, die zijn sporen verdiend heeft in de nationale en internationale filmindustrie, zal de functie vanaf 1 augustus formeel bekleden. Tot die tijd vervult hij zijn huidige functie als filmconsulent voor het Nederlands Filmfonds.

Bero Beyer: ‘Naarmate de toekomst van filmproducties en de beleving van film blijven veranderen, is het van het grootste belang dat we kwalitatief hoogstaande artistieke cinema en de creatieve talenten erachter blijven vieren. IFFR is altijd toegewijd geweest aan dit idee. Niet alleen door deze films en de makers een podium te bieden, zodat ze door publiek en professionals ontdekt en bewonderd kunnen worden, maar ook door het creëren van een platform om op deze ontwikkelingen te reflecteren of ze te initiëren. Als producent en gepassioneerd filmliefhebber heb ik diep respect voor wat het festival uitdraagt en de sterke positie die het binnen de industrie inneemt. Ik zie het als mijn taak om in het snel evoluerende filmlandschap zowel de Internationale en de Nederlandse kwaliteitscinema te ondersteunen als de proactieve en vooruitstrevende rol uit te bouwen die het festival speelt in het verkennen van de nieuwe uitdagingen.’

Pieter Broertjes, voorzitter van de Raad van Toezicht van IFFR: ‘Bero’s passie voor film, zijn uitgebreide kennis en goede reputatie binnen de filmindustrie in binnen- en buitenland zijn een enorme aanwinst voor IFFR. Bero zal de reputatie en positie van het festival als leidend voorbeeld voor onafhankelijke kwaliteitsfilms verder versterken.’

Zakelijk directeur Janneke Staarink vult aan: ‘Ik ben er van overtuigd dat Bero en ik een geweldig team zullen vormen. Ik zie er naar uit samen met Bero de ondersteunende rol voor filmmakers te versterken en hun werk aan een breed en toegewijd publiek te presenteren.’

Over Bero Beyer
Sinds 2013 is Bero Beyer werkzaam als filmconsulent voor het Nederlands Filmfonds, met name op het gebied van arthouse films en internationale coproducties. Als zodanig ondersteunt hij gevestigde regisseurs en producenten bij de inhoudelijke ontwikkeling, de financiering en de productie van speelfilms. Sinds 2000 produceert Beyer met zijn bedrijf Augustus Film onafhankelijke en prijswinnende films, waaronder recentelijk de speelfilm Atlantic., geregisseerd door Jan-Willem van Ewijk. De film beleefde zijn wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival 2014 en was de eerste van vijf films van IFFR Live 2015. Tijdens dit evenement werd de filmpremière via een livestream in 40 Europese landen simultaan vertoond. Hoogtepunten uit Beyers carrière als filmproducent zijn de productie van Paradise Now (2005), de eerste Palestijnse film met een Oscar® nominatie en Rana’s Wedding (2002) die tijdens Semaine de la Critique in Cannes in première ging. Beyer was tevens lid van de commissie film van de Raad voor Cultuur en is sinds 2005 lid van de European Film Academy. Hij studeerde in 1993 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Bero Beyer is 45 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen.

Bericht overgenomen van IFFR.com