Gepubliceerd op:

24 april 2015

Chris Dercon van Tate naar Volksbühne


Chris Dercon. (C) AFP

Chris Dercon, directeur van museum Tate Modern in Londen, wordt artistiek leider van het Berlijnse toneelhuis Volksbühne. De 56-jarige Belg zal in 2017 beginnen bij het toonaangevende Duitse theater.

Dercon is een bekende van de Nederlandse museumwereld. Hij werkte van 1996 tot 2002 als directeur van museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Daarvoor had hij de leiding over het centrum voor hedendaagse kunst Witte de With in Rotterdam. Van 2003 tot 2011 was hij directeur van museum Haus der Kunst in München.

In Berlijn gingen al langer geruchten over een aanstelling van Dercon. Dat leidde al tot opmerkingen dat de aanstelling van een museumdirecteur een bedreiging zou vormen voor de rijke traditie van het theaterhuis.

(Bericht overgenomen van Volkskrant van 24 april 2015)