Gepubliceerd op:

8 april 2015

Open Oproep Deelname Gamescom Keulen 2015


Holland Paviljoen Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Dutch Games Association roepen makers in de gamesindustrie op om een voorstel in te dienen dat gericht is op deelname aan het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom Keulen 2015. Deze Oproep is de enige mogelijkheid voor ondersteuning door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie van deelname aan deze beurs. Deadline voor deze Open Oproep is 1 mei.

De Gamescom Keulen is de belangrijkste beurs in Europa op gamesgebied, waar niet alleen Europeanen, maar ook bezoekers uit Azië en Noord-Amerika op af komen. De Gamescom kent een consumentenonderdeel en een B2B-deel. Hierdoor is de Gamescom een ideale plek voor mensen in de gamesindustrie om nuttige contacten op te doen. Het Stimuleringsfonds en de Dutch Games Association werken samen met Control Magazine en Dutch Game Garden aan een programma voor jonge makers tijdens de Gamescom Keulen 2015. De Dutch Games Association organiseert ook dit jaar het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom. Geselecteerde deelnemers krijgen de mogelijkheid hun game te tonen op een demoplek in het open gedeelte van het Holland Paviljoen.

In samenwerking met Control Magazine verzorgt het Stimuleringsfonds een internationaal tijdschrift over independent games uit Nederland en de geselecteerde deelnemers. Voorafgaand aan de Gamescom wordt een pitchtraining voor de deelnemers georganiseerd. Meer informatie over de Open Oproep en hoe hiervoor aan te vragen vindt u hier.