Gepubliceerd op:

2 april 2015

Conny Janssen en Micha Hamel nieuwe leden Akademie van Kunsten


Achterste rij, van links naar rechts: Iris van Herpen, Koert van Mensvoort, Anne Vegter, Wendelien van Oldenborgh, Adriaan Geuze, Tania Kross, Michiel Borstlap, Heddy Honigmann, Pierre Audi, Irma Boom, Jurgen Bey. Voorste rij: Paula van der Oest, Francine Houben (bestuurslid Akademie van Kunsten), Conny Janssen, Barbara Visser (voorzitter Akademie van Kunsten), Pearl Dykstra (vicepresident KNAW), Hans van Houwelingen, Micha Hamel. Afwezig was Hans van Manen. Foto: Yvonne Witte, 2015

Op 1 april 2015 zijn Codarts-lector Performance Practice Micha Hamel en choreografe Conny Janssen geïnstalleerd samen met 14 anderen als leden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

De huidige leden zijn Iris van Herpen, Koert van Mensvoort, Anne Vegter, Wendelien van Oldenborgh, Adriaan Geuze, Tania Kross, Michiel Borstlap, Heddy Honigmann, Pierre Audi, Irma Boom, Jurgen Bey, Paula van der Oest, Francine Houben (bestuurslid Akademie van Kunsten), Conny Janssen, Barbara Visser (voorzitter Akademie van Kunsten), Pearl Dykstra (vicepresident KNAW), Hans van Houwelingen, Micha Hamel en Hans van Manen.

De 16 kunstenaars komen uit de letteren, beeldende kunst, vormgeving, architectuur, film- en podiumkunsten in de brede zin van het woord. Ze zijn uitgenodigd lid te worden van de Akademie van Kunsten vanwege hun artistieke prestaties, maar ook vanwege hun vermogen om dwarsverbanden te leggen tussen kunst, wetenschap en maatschappij.

De KNAW zet zich in voor onder andere een optimale bijdrage van de Nederlandse wetenschap aan de culturele, sociale en economische ontwikkeling van de samenleving.