Gepubliceerd op:

2 maart 2015

MBO Card: CJP-korting nu ook voor mbo’ers


Mbo-studenten maken na afloop van de bijeenkomst met de minister selfies voor de Nachtwacht.

Mbo-studenten kunnen vanaf volgend schooljaar met korting  naar culturele instellingen of evenementen als het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis of De Parade. Dat maakte minister Bussemaker (Onderwijs en Cultuur) vandaag bekend in het Rijksmuseum in Amsterdam. Volgens de bewindsvrouw is het belangrijk dat ook jongeren die een beroepsopleiding volgen de kans krijgen hun culturele wereld te verbreden. Bussemaker stelt hiervoor €1 miljoen per jaar beschikbaar. Verschillende musea en instellingen hebben speciale programma’s en voorstellingen ontwikkeld die aansluiten op de belevingswereld van mbo’ers.

Kunst en cultuur voor alle jongeren
De MBO Card is een initiatief van CJP, in samenwerking met Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) en wordt ondersteund door het Ministerie van OCW. Met de kortingspas wil minister Bussemaker niet alleen  stimuleren dat alle jongeren aan kunst en cultuur deelnemen. Ook wil de bewindsvrouw dat culturele instellingen hun deuren verder openzetten voor alle groepen jongeren. Volgens de bewindsvrouw is kunst en cultuur onmisbaar voor het vakonderwijs van de toekomst: ‘Juist onze vakmensen van morgen moeten naast goede vakkennis ook vernieuwend en creatief kunnen zijn, zeker in een tijd van technologische veranderingen. Niet iedereen krijgt dat met de paplepel ingegoten.  Door de MBO Card kunnen straks duizenden jongeren  deze eigenschappen ontwikkelen. Op een ontspannen manier terwijl zij voorstellingen en concerten bezoeken, zelf een instrument bespelen of op de toneelvloer staan.’MBO Card: CJP-korting nu ook voor mbo’ers