Gepubliceerd op:

24 februari 2015

Nathalie Hartjes nieuwe directeur MAMA


Nieuwe directeur Showroom MAMA; Nathalie Hartjes

Nathalie Hartjes wordt per 1 mei 2015 algemeen directeur van Showroom MAMA. Zij volgt Ariadne Urlus op die per 1 februari Manager Beeld & Taal van de SKVR werd. Urlus blijft parttime verbonden blijft aan MAMA tot 1 april, om de overdracht soepel te laten verlopen.

Nathalie Hartjes is tot op heden Artistiek directeur van Nieuwe Vide, Haarlem, waar zij een eerste proeve van haar artistieke visie heeft kunnen laten zien. Zij heeft in korte tijd van Nieuwe Vide een krachtig platform gemaakt, dat zowel lokaal als nationaal in het oog sprong en de grondvesten gelegd die ook Nieuwe Vide een groei en ontwikkeling beloven.

Nathalie Hartjes werkte van 2010 tot heden ook bij de Appel arts centre, achtereenvolgens als coördinator van zowel het Curatorial Programme als het Gallerist Programme. Van deze laatste was zij tevens intensief betrokken bij de oprichting en ontwikkeling ervan. Daarvoor was zij coördinator van het Comité van Roosendaal en werkzaam bij Witte de With, Centrum voor Hedendaagse Kunst in diverse functies. Hartjes publiceert met onregelmatige frequentie over kunst, en als het kan schrijft zij ook fictie.