Gepubliceerd op:

21 januari 2015

Operadagen Rotterdam genomineerd voor Opera Award 2015


Opera Awards 2014

Operadagen Rotterdam is genomineerd voor de prestigieuze International Opera Award 2015 in de categorie beste operafestivals. Een initiatief van het Engelse Opera Magazine dat in 2015 voor de derde keer op rij wordt georganiseerd. In de categorie ‘Festival’ neemt Operadagen Rotterdam het op tegen de Bregenzer Festspiele, de Cincinnati Opera, het Garsington Festival, het Glimmerglass Festival en het Rossini Opera Festival in Pesaro. De uitreiking vindt plaats op zondag 26 april in het Savoy Hotel in London.

Operadagen Rotterdam is een internationaal opera en muziektheaterfestival. Jaarlijks trekt het festival ruim 15.000 bezoekers. Met oog voor vernieuwing en actualiteit biedt het tiendaagse festival eigentijdse opera en muziektheater dat niet alleen liefhebbers, maar jaarlijks ook nieuw publiek weet te verleiden tot een bezoek.

The International Opera Awards wordt sinds 2013 georganiseerd door het Engelse Opera Magazine vanuit de wens om een opera-equivalent te bieden van de Oscars. Dit jaar worden er binnen 19 categorieën awards uitgereikt. Een gerenommeerde jury bestaande uit afgevaardigden van Opera at Covent Garden, Opera Europa en Bavarian State Opera en uit critici van internationale dagbladen als The Sunday Telgraph, The Sunday Times, The Financial Times, the International Herald Tribune en Opera Magazine maken op zondag 26 april tijdens een gala in het Savoy in Londen alle winnaars bekend.

Na de Fedora Prize die vorige week werd uitgereikt is dit alweer een grote eer als kleine speler. Een erkenning voor de koers die we de afgelopen tien jaar met Operadagen Rotterdam hebben ingezet. Met een duidelijke keuze voor spraakmakende projecten heeft het festival inmiddels een stevige positie in de Europese operawereld veroverd”, aldus Guy Coolen, artistiek leider Operadagen Rotterdam.

Meer informatie: www.operadagenrotterdam.nl en www.operaawards.co.uk.