Gepubliceerd op:

19 januari 2015

BesteBuren nieuws


BesteBuren 2015

Vlaanderen en Nederland hebben elkaar zoveel moois te bieden. Daarom is 2015 het jaar van BesteBuren, een jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren. Welkom, BesteBuren!

Website online
Allereerst is de website www.besteburen.eu online. Hier is een hoop informatie te vinden over projecten, het aanvragen van ondersteuning vanuit het BesteBurenmatchingsfonds en de diverse activiteiten die georganiseerd worden gedurende het jaar. Niet alleen via de website, maar ook via Facebook, Twitter en de nieuwsbrief houdt BesteBuren geïnteresseerden graag op de hoogte.

Project indienen | Deadline 1 februari
Wil je meedoen met BesteBuren? Dat kan! Iedereen kan projectvoorstellen indienen of projecten opladen in de online agenda.

Een project indienen bij BesteBuren
De eerste aanvraagronde eindigde op 1 oktober 2014 en resulteerde in 147 aanvragen. De BesteBuren-programmaraad selecteerde 50 projecten. Dat kernprogramma kan je hier bekijken.

Heb je een Vlaams-Nederlands cultureel project voor de tweede jaarhelft, dan is de deadline 1 februari 2015. Klik hier voor alle informatie.

Je project invoeren in de BesteBuren agenda
In de agenda staan alle projecten die door de programmaraad geselecteerd zijn, maar misschien organiseer jij in de loop van het jaar ook een Vlaams-Nederlands cultuurproject? Laat je meevoeren door de communicatiecampagne van BesteBuren!

Meer informatie is ook te vinden in onderstaand filmpje:

Opening | 8 februari 2015

Op 8 februari ben je van harte welkom in LantarenVenster voor het openingsfeest van het BesteBuren-jaar: Jef Neve treedt op en Typhoon is zijn special guest! Het officiële openingsprogramma ’s middag is op uitnodiging, maar het avondfeest mag je beslist niet missen! Klik hier voor alle info.

Pianist Jef Neve is de succesvolste Belgische jazzmuzikant van dit moment. In zijn composities komt zijn klassieke opleiding tot uiting, evenals zijn affiniteit met de muziek van Joni Mitchell, Radiohead en leermeester Brad Mehldau. Hij toerde o.a. met Gabriel Rios en José James, en staat in België zowel op grote jazz- als op popfestivals.

Typhoon is een van de beste Nederlandse live-acts van het moment, dat bewees hij vorig jaar op North Sea Jazz en op Lowlands. Zijn werk is een spannende cross-over tussen blues, surfrock, jazz, hiphop, chansons en soul.

Zondag 8 februari om 20u. Entree: 10 €. Meer info hier.

Mogelijk gemaakt door LantarenVenster, Gemeente Rotterdam, Motel Mozaïque en BesteBuren