Gepubliceerd op:

15 januari 2015

Nathalie de Vries (MVRDV) nieuw lid Raad van Toezicht Groninger Museum


Nathalie de Vries

Het Groninger Museum is verheugd met de toetreding van Nathalie de Vries (Appingedam, 1965) tot de Raad van Toezicht en bestuurslid van de Stichting Kunstbezit en Oudheden.

Nathalie de Vries is één van de medeoprichters van het internationaal opererende architectenbureau MVRDV in Rotterdam. Daarnaast is ze bestuurslid van MOTI, Witte de With Centre for Contemporary Art en Trustee van IBA 2020 in Berlijn. Voorheen was ze bestuurslid van Het Nieuwe Instituut, voorzitter van het programmateam BNA Onderzoek, Spoorbouwmeester namens ProRail/NS, bestuurslid van het Stimuleringsfonds voor Architectuur en lid van de adviesraad van het Nederlandse architectuurtijdschrift Oase. Daarnaast neemt Nathalie de Vries zitting in internationale jury’s en doceert ze op de Kunstacademie Düsseldorf. Ze was als gastdocent verbonden aan Harvard Graduate School of Design, Technische Universität Berlin, Illinois Institute of Technology in Chicago, Berlage Instituut in Rotterdam en de Technische Universiteit in Delft. Andreas Blühm, algemeen directeur van het Groninger Museum, zegt over de benoeming het volgende: “Nathalie de Vries is een uitstekende aanvulling omdat ze over een sterk landelijk en internationaal netwerk beschikt. Haar bestuurlijke ervaring in de architectuur en design is voor het museum uitermate belangrijk.” Nathalie de Vries: “Het Groninger Museum heeft echt een boost aan de stad gegeven. Iedereen in het land wilde in de jaren negentig ineens naar Groningen. Nu is het Groninger Museum met zijn altijd bijzondere en verassende tentoonstellingen een gevestigde naam en ik ben blij om via de Raad van Toezicht eraan mee te mogen werken het museum aan de top te houden.”

Leden Raad van Toezicht
Naast Noé van Hulst als voorzitter bestaat de Raad van Toezicht uit Inez Boogaarts, Maarten Duijvendak, Jacob Kielman en Henk Pijlman. Met de benoeming van Nathalie de Vries treedt Jeannette Sanders-Mol terug. Deze benoeming is tot stand gekomen conform de statuten en de afspraken met de gemeente en provincie Groningen.