Gepubliceerd op:

16 november 2014

ROTTERDAM MUSIC AWARDS uitgereikt


(c) Foto: Megin Zondervan, 2014. The Kik – Beste Track

Tijdens de Rotterdamse Popweek werden op vrijdag 14 november voor het eerst de Rotterdam Music Awards uitgereikt. In een volgepakt Rotown kregen de winnaars de Award uit handen van wethouder Adriaan Visser. Het publiek heeft de winnaars bepaald via een speciale stempagina.

Er kon gestemd worden in vijf categorieën; Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Aanstormend Talent en Beste Track. Het was een nek aan nek race en er is ruim 9500 keer gestemd. Dinsdag 11 november stopte de stemming en op 14 november  werden de winnaars bekend gemaakt. De Awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om Rotterdamse artiesten en muzieksector in het zonnetje te zetten tijdens de Rotterdamse Popweek.

In de categorie Beste Podium won BIRD, het podium liet de concurrentie ver achter. Baroeg Open Air ging er vandoor met de Award voor Beste Festival. Het succesvolle festival, dat jaarlijks wordt gehouden in het Zuiderpark, wist haar fans massaal te mobiliseren. Ook voor de Rotterdamse nachtcultuur was er een Award, onder de titel Beste Clubavond. Deze Award werd gewonnen door de populaire dansavond Yardbird, die maandelijks in BIRD plaatsvindt. Dubbele winst dus voor dit podium.

Voor de Rotterdamse artiesten waren er de categorieën Beste Track en Aanstormend Talent. Van de twintig beste tracks won The Kik met hun liedje Schuilen Bij Jou. De band kon helaas niet bij de uitreiking zijn dus zij kregen de Award al eerder overhandigd. Tenslotte was er de uitreiking van het Aanstormende Talent onder de 20 jaar. Deze Award werd gewonnen door Atlas and The Fox, het duo won eerder dit jaar de Kunstbende Zuid-Holland in Rotterdam.

Alle winnaars hebben beeldje gekregen, vormgegeven door het Rotterdamse vormgeversburo Het Echte Werk en bovendien 500 euro.

Kijk hier wie er allemaal genomineerd waren.