Gepubliceerd op:

12 november 2014

Verslag debat Cultuurverkenning Rotterdam, Raad voor Cultuur


Deze zomer presenteerde de Raad voor Cultuur de Cultuurverkenning, een inventarisatie van trends en ontwikkelingen in het culturele leven in Nederland. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur reageerde destijds al op deze verkenning en onderstreepte dat een aantal ontwikkelingen ook voor Rotterdam belangrijk zijn. Op 29 oktober organiseerden de Raad voor Cultuur, de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en Het Nieuwe Instituut een debat over de Cultuurverkenning die de landelijke Raad voor Cultuur heeft gepresenteerd.  Tijdens dat debat gingen Joop Daalmeijer (Raad voor Cultuur), Melanie Post van Ophem (Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur) en Adriaan Visser (wethouder Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) in gesprek over de mate waarin de verkenning op Rotterdam van toepassing is. Ruim 200 deelnemers waren bij dit debat aanwezig en toonden zich betrokken bij de Rotterdamse Cultuursector.

De Raad voor Cultuur schreef een sfeerverslag van dit debat, waarin kort na te lezen valt hoe de avond verliep.