Gepubliceerd op:

10 november 2014

Rotterdamse galerie verkozen tot Galerie van het Jaar 


Frank Taal, Foto: Thomas Ianson

Galerie Frank Taal in Rotterdam is gekozen tot hoogst gewaardeerde Nederlandse galerie. Aan de verkiezing is de eretitel Galerie van het jaar 2015 verbonden. Op de tweede plaats eindigde Galerie Nouvelles Images. Op de derde plaats Galerie Wildevuur. De uitslag werd in vier verkiezingsrondes bepaald door collega-galeriehouders, het publiek en een vakjury. In totaal zijn 7.396 stemmen uitgebracht.

De jury prijst galerie Frank Taal als eigentijdse en actieve galerie. “De galerie heeft een breed en kwalitatief hoogstaand aanbod aan hedendaagse kunst, die met een relatief groot aantal tentoonstellingen per jaar onder de aandacht worden gebracht. Zowel de nationale als de internationale markt worden bediend.”

Op 10 november 2014 is ten overstaan van vele honderden kunstenaars, kunstliefhebbers en -kopers, Frank Taal in Ahoy in de bloemen gezet. Ook werd de volgorde bekend gemaakt waarin de tien finalisten zijn geëindigd.

De volledige uitslag vindt u hier.

De verkiezing
Jaarlijks wordt de Galerie van het jaar gekozen.
In vier verkiezingsrondes, waarbij afwisselend een jury en kunstliefhebbers hun mening over Nederlandse galerieën kenbaar maken, worden de meest gewaardeerde galerieën bepaald. Tegelijk brengt de verkiezing plaatsen waar beeldende kunst te zien en te koop is onder de brede aandacht van met name kunstminnende Nederlanders.

De verkiezing Galerie van het jaar start elk jaar op 1 september en eindigt begin november.