Gepubliceerd op:

17 oktober 2014

Cultuurdebat: Rotterdam en de landelijke Cultuurverkenning


Welke trends en ontwikkelingen inspireren de nieuwe cultuurnota’s, zowel op landelijk als stedelijk niveau? Hoe staat het er nu eigenlijk voor met de cultuursector, en in hoeverre is de analyse van de Raad voor Cultuur van toepassing op Rotterdam? 29 oktober organiseren de Raad voor Cultuur, de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en Het Nieuwe Instituut een debat over de Cultuurverkenning die de landelijke Raad voor Cultuur heeft gepresenteerd. Onder andere met Joop Daalmeijer, Adriaan Visser en Melanie Post van Ophem.

Deze zomer presenteerde de Raad voor Cultuur de Cultuurverkenning, een inventarisatie van trends en ontwikkelingen in het culturele leven in Nederland. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur reageerde destijds al op deze verkenning en onderstreepte dat een aantal ontwikkelingen ook voor Rotterdam belangrijk zijn. Tijdens een debat op 29 oktober gaan Joop Daalmeijer (Raad voor Cultuur), Melanie Post van Ophem (Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur) en Adriaan Visser (wethouder Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) in gesprek over de mate waarin de verkenning op Rotterdam van toepassing is. De RRKC geeft naar aanleiding van de eerste sectoranalyse gesprekken inzicht in de Rotterdamse ontwikkelingen en vraagstukken.

Tijdens het debat komt vooral de sector zelf aan het woord. Welke ontwikkelingen beïnvloeden de koers van culturele organisaties? Welke initiatieven en trends bepalen hun dagelijkse realiteit? De volgende sprekers delen hun ervaringen:

  • Rutger Wolfson – International Film Festival Rotterdam Landelijke en internationale positionering in een stedelijke context
  • Ariette Kasbergen – SKVR De synergie van cultuur en sport.  Over samenwerking in en met andere domeinen.
  • Aruna Vermeulen – Hiphophuis Werken in grootstedelijke jongerencultuur: over DIY en bottom-up
  • Johan Idema Vernieuwing in de kunstsector
  • Lyda Vollebregt – DordtYart Particulier initiatief in de kunsten

29 oktober | 20:00 uur. Inloop 19.30 uur
Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam.
Na afloop van het debat is er een borrel.

Toegang is gratis, u dient zich wel aan te melden via onderstaand formulier.
Beschikbaarheid van plaatsen is op volgorde van aanmelding.

rvc_2010_02_logo_rechtRRKC logo_donkerblauw 10 x 7HNI+ADE_lijn_ZW_D jpg