Gepubliceerd op:

22 september 2014

DocLab Academy Open Call | Talentontwikkelingsprogramma


IDFA DocLab en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond organiseren van 20 t/m 26 november een talentonwikkelingsprogramma voor documentaire en nieuwe media makers.

Digitale technologieën hebben geleid tot een explosie van nieuwe vertelvormen en manieren om documentaire kunst te maken. Maar hoe vertel je een goed interactief documentaire verhaal? En hoe financier je een interactieve documentaire en bereik je je publiek?

IDFA’s nieuwe media programma DocLab en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond presenteren, in samenwerking met het Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds, een exclusief talentontwikkelingsprogramma voor 20 innovatieve documentairemakers en talenten op het gebied van interactive storytelling uit Nederland en België. De DocLab Academy vindt plaats van 20 t/m 26 november en bestaat uit een veelzijdig en avontuurlijk programma op het snijvlak van documentaire storytelling en interactieve media. Het maakt deel uit van IDFA DocLab Immersive Reality tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam.

Meer informatie is te vinden op de website van de Brakke Grond.