Gepubliceerd op:

10 september 2014

Onthulling olieverfportret Koning Willem-Alexander in Collegekamer stadhuis


Burgemeester Aboutaleb en kunstenaar Richard van Klooster

Dit voorjaar gaf burgemeester Ahmed Aboutaleb kunstschilder Richard van Klooster de opdracht een olieverfportret te vervaardigen van Koning Willem-Alexander. Het schilderij is inmiddels gereed en hangt op zijn plek in de Collegekamer van het Rotterdamse stadhuis.

U bent van harte uitgenodigd voor de onthulling op vrijdag 12 september van 9.30 tot 10.30 uur. Burgemeester Aboutaleb zal samen met Richard van Klooster het doek voor het schilderij wegnemen, in aanwezigheid van het college van B en W en een vertegenwoordiging van de gemeenteraad. Na de onthulling is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via concerncommunicatiebsd@rotterdam.nl

Open huis
Op zaterdag 20 september 2014 en op de zaterdagen 4, 11 en 25 oktober 2014 is het stadhuis opengesteld voor het publiek in verband met de viering van 100 jaar stadhuis en de voltooiing van de restauratie. Tijdens deze open dagen is de Collegekamer met de unieke collectie olieverfportretten te bezichtigen. Ter gelegenheid van de onthulling van het portret van de Koning is een speciaal boekje samengesteld over de staatsieportretten in het stadhuis.