Gepubliceerd op:

5 september 2014

Landenbijeenkomst DutchCulture: Frankrijk


Beeld uit de serie L'Habit Fait le Moine © Charles-Henry Bédué, courtesy of the artist. Bédué is één van de geselecteerde fotografen voor Foam Talent 2014. Op 4 september opent de tentoonstelling Foam Talent 2014 in l'Atelier Néerlandais in Parijs.

DutchCulture organiseert in 2014 een reeks landenbijeenkomsten. Op maandag 29 september staat Frankrijk centraal.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de start van het Atelier Néerlandais in Parijs en het nieuwe Nederlandse cultuurbeleid ten aanzien van Frankrijk. Frankrijk is al jaren een vaste waarde in de toptien van Buitengaats, het overzicht van Nederlandse internationale culturele activiteiten. Het land geldt niet alleen als een cultuurnatie, maar is ook een springplank naar de andere delen van de wereld.

Te gast bij deze bijeenkomst is Peter Vermaas, NRC-correspondent in Frankrijk. Aan de hand van recente politiek-maatschappelijke ontwikkelingen in Frankrijk voorziet hij de Nederlands-Franse (culturele) samenwerking van een bredere context.

Bart Hofstede, cultureel attaché op de Nederlandse ambassade Parijs, gaat in op de Nederlands-Franse culturele uitwisseling en samenwerking. De ambassade is initiator van hetAtelier Néerlandais, een nieuwe ontmoetings- en werkplek in Parijs voor de Nederlandse creatieve bedrijfstakken.

Cultuurmakers in uiteenlopende sectoren werken intensief samen met Franse partners en vertellen daarover, met onder meer:

  • Margot Dijkgraaf (intendant bij de Nederlandse ambassade in Parijs, literair critica en directeur van de Boekmanstichting);
  • Marloes Krijnen (directeur FOAM en verantwoordelijk voor de Foam Talent 2014 expositie in het Atelier Néerlandais);
  • Pieter Scholten (artistiek directeur van het Ballet National de Marseille en het International Choreographic Arts Centre in Amsterdam)
  • Ellen de Bruijne (galeriehouder Ellen de Bruijne Projects en actief in Nederland en Frankrijk)
  • Harry Bos (intendant film bij de Nederlandse ambassade in Parijs)

Praktische informatie
Datum: Maandag 29 september 2014
Tijd: 15.00-17.30 uur, aansluitend netwerkgelegenheid (inloop vanaf 14.30)
Locatie: Felix &Foam, Keizersgracht 324, Amsterdam
Voertaal: Nederlands
Deelname: gratis
Aanmelding: via het aanmeldformulier op de website van DutchCulture