Gepubliceerd op:

5 september 2014

Europa Dag 2014: Audience development


Opnames voor Pompeii Live, een live cinema event gekoppeld aan de groots opgezette tentoonstelling in het British Museum over het leven in Pompeii en Herculaneum. Op 25 september vertelt Tim Plying van de BBC over deze vorm van alternatieve content voor bioscopen.

Creative Europe Desk NL | DutchCulture organiseert een Europa Dag. Thema is ‘audience development’, één van de speerpunten in het EU Creative Europe programma. Deze dan vindt plaats op 25 september 2014 in Utrecht.

Audience development of publieksontwikkeling krijgt veel aandacht in het Creative Europe programme. Het gaat dan bijvoorbeeld om de omvang en samenstelling van het publiek bij culturele activiteiten die ondersteuning krijgen vanuit Creative Europe. Hoe bereik je nieuw publiek, jonger en diverser? Wat zijn de mogelijkheden om een relatie met bestaand publiek te verdiepen? En hoe draagt een beter publieksbereik bij aan een sterker draagvlak voor cultuur in Europa?

Sprekers
Internationale sprekers uit de culturele en audiovisuele sector gaan in op uiteenlopende aspecten van audience development. Richard Hadley van Audience Development Network verzorgt een keynote. Vanuit de Europese Commissie lichten Monica Urian de Sousa en Dag Asbjørnsen het speerpunt Audience development binnen Creative Europe toe.

Tim Plying, executive producer bij de BBC (UK), Marek Bien, initiatiefnemer Scope50 (PL) en Annette Mees, regisseur en co-artistiek directeur van het transmediacollectief Coney in Londen (UK) vertellen aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe audience developement werkt bij de opzet en uitvoering van activiteiten en events.

Praktische informatie
Datum: donderdag 25 september 2014
Locatie: TivoliVredenburg (Hertz zaal) in Utrecht
Tijd: 14.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur, na afloop netwerkborrel)
Aanmelden kan tot 20 september via Culture@creativeeuropedesk.nl