Gepubliceerd op:

27 augustus 2014

Onderscheiding voor dirigent Rotterdams Philharmonisch


Echo Klassik winnaar 2014: Yannick Nézet-Séguin.

Yannick Nézet-Séguin, dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, is in Duitsland uitgeroepen tot dirigent van het jaar. De prijs wordt hem tijdens het gala van de Duitse muziekprijs Echo Klassik op 26 oktober in München uitgereikt.

De 39-jarige Canadees Nézet-Séguin leidt het orkest in Rotterdam sinds 2008. Hij heeft naam gemaakt met onder meer opnames van sympfonieën van Anton Bruckner.

Tijdens het gala worden verder onder meer prijzen uitgereikt aan de Russisch-Oostenrijkse sopraan Anna Netrebko, die is uitgeroepen tot zangeres van het jaar. De Duitse violiste Anne-Sophie Mutter krijgt de prijs voor haar optreden met de Berliner Philharmoniker.

De Echo Klassik wordt sinds 1994 uitgereikt. In totaal zijn er dit jaar 45 klassieke musici, ensembles en orkesten in 22 categorieën onderscheiden.

Tagsmuziek