Gepubliceerd op:

22 augustus 2014

Rotterdam steunt talentontwikkeling


Wunderbaum, Productiehuis Rotterdam, de Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater gaan in september van start met een nieuw traject voor talentontwikkeling. Achttien jongeren met theaterambitie worden gedurende twaalf weekenden vertrouwd gemaakt met het culturele klimaat van de stad.

Tijdens de weekenden ontmoeten de jongeren, in leeftijd variërend van 16 tot  23 jaar, topregisseurs en -acteurs die in masterclasses hun vakmanschap doorgeven en de deelnemers coachen in hun ontwikkkeling. Bezoeken aan voorstellingen vormen de basis van dit Talent Traject.

Rotterdam is al langere tijd bezig met de talentontwikkeling van jonge theaterliefhebbers. Zo maken de educatieafdelingen van de vier instellingen elk jaar een jongerenperformance en biedt Productiehuis Rotterdam ruimte voor ontwikkeling van net afgestudeerde makers. Het Talent Traject is de volgende gezamenlijke stap.

Jongeren die zich voor dit traject interesseren kunnen zich tot en met 15 september aanmelden voor een auditie.

Voor meer informatie http://www.rotterdamseschouwburg.nl/jong/Talent_Traject_Theater_Rotterdam

N.B. Dit bericht is overgenomen uit de theaterkrant, geschreven door Moira van der Weijden | gepubliceerd:21 augustus 2014.