Gepubliceerd op:

18 augustus 2014

Internationale conferentie Classical:NEXT naar Rotterdam


Classical NEXT De Doelen

De vierde editie van de internationale klassieke muziekbijeenkomst ‘Classical:NEXT’ vindt van 20 tot en met 23 mei 2015 plaats in de Doelen in Rotterdam. Classical:NEXT is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van professionals uit alle sectoren van de klassieke muziekindustrie. Tijdens de conferentie onderzoeken honderden professionals hoe de klassieke muziek te professionaliseren en innoveren. 

Al na drie edities – München (2012), Wenen (2013 en 2014) – wordt Classical:NEXT internationaal erkend als de onmisbare marktplaats en een belangrijk innovatiecentrum voor de muziekindustrie. Gabriël Oostvogel, directeur van de Doelen: “We zijn erg trots Classical:NEXT in Rotterdam te mogen ontvangen. De Doelen hecht veel waarde aan het verwerven van nieuw publiek voor klassieke muziek in deze jonge en dynamische stad. We zijn ervan overtuigd dat Nederland, en in het bijzonder Rotterdam, de perfecte plaats is om de huidige klassieke muziekwereld te presenteren, vorm te geven en te discussiëren over nieuwe concepten.”

De komst van Classical:NEXT moet een hele reeks van nieuwe samenwerkingsverbanden in verschillende sectoren van de klassieke muziek tot stand brengen. Niet alleen starten de Operadagen Rotterdam 2015 tijdens de laatste dagen van Classical:NEXT, de organisatie kondigt ook aan dat zij de recente samenwerking met de Inernational Society for Performing Arts (ISPA) continueren. Daarnaast zal het grootste onafhankelijke klassieke label en de distributeur NAXOS hun jaarlijkse vergadering houden net na Classical:NEXT.

Voor meer informatie: www.classicalnext.com.

Classical:NEXT 2015 is geïnitieerd door CLASS – Association of Classical Independents in Duitsland eV, wordt geproduceerd door Piranha Arts, WOMEX – The World Music Expo en heeft de Doelen als lokale partner.