Gepubliceerd op:

18 juli 2014

Oproep aan Nederlandse ontwerpers: International Biënnale Interieur Kortrijk


Winnaar Grande Prize 2014: Keystones. Mario Minale en Kuniko Maeda (Rotterdam)

Nederlandse vormgevers wordt gevraagd een voorstel in te dienen voor deelname aan een Dutch Design ruimte in Kortrijk tijdens de Interieur Biënnale van 17-26 oktober 2014.

De Nederlandse ambassade in Brussel zet zich in om de Nederlandse design sector onder de aandacht te brengen in België. In het najaar van 2014 vindt in Kortrijk van 17-26 oktober de 24e editie van de International Biënnale Interieur plaats. De ambassade zal deze editie samenwerken met Ventura Interieur om Nederlandse ontwerpers de kans te bieden werk te tonen in een speciale Dutch Design ruimte. De ruimte (30m2) zal door een curator op een samenhangende manier worden ingericht met als opdracht een podium te bieden aan een aantal geselecteerde Nederlandse vormgevers binnen het thema ‘upcycling en functional redesign’. Upcycling is het aanpassen van een bestaand product in een duurzaam product op een hoger functioneel niveau. Functional redesign betekent dat objecten een nieuwe toepassing krijgen door uitvoering in een ander materiaal, door aanpassingen aan het object of door een andere samenstelling van objecten.

Belgisch én internationaal publiek

Door de gedeelde geschiedenis en de Nederlandse taal zijn Nederland en België cultureel gezien sterk verbonden en na Duitsland is België dan ook onze belangrijkste handelspartner. De Biënnale Interieur Kortrijk is een toonaangevende internationale design-biënnale voor hedendaagse vormgeving en heeft een uitstekende ligging op korte reisafstand van vier Europese hoofdsteden: Parijs, Londen, Brussel en Amsterdam. Tijdens deze beurs tonen ontwerpers hun nieuwe of vernieuwende interieurproducten aan zowel een vakpubliek als aan het grote publiek. De Biënnale stelt in 2014 vragen naar de rol van design in de hedendaagse woonomgeving en gaat op zoek naar nieuwe strategieën voor de product designindustrie.

Ventura Interieur

Ventura Interieur maakt deel uit van de Biënnale Interieur en brengt een curated evenement. Ventura Interieur zal plaatsvinden in de Budafabriek in het stadscentrum van Kortrijk en heeft als doel het Biënnale publiek te tonen wat er gebeurt in hedendaags design en in de bredere culturele sector gerelateerd aan de design wereld.

Indienen

Heeft u interesse uw werk op Ventura Interieur tijdens de Biënnale onder de aandacht te brengen bij een groot Belgisch én internationaal publiek? Stuur dan uw voorstel uiterlijk 28 juli 2014 naar bru-ppc@minbuza.nl o.v.v. Ventura Interieur. De expositieruimte en de inrichting worden aangeboden door de Nederlandse ambassade.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Ambassade.