Gepubliceerd op:

18 juli 2014

Open Oproep Stimuleringsfonds: Deelname South by Southwest 2015


Het Stimuleringsfonds roept makers uit de e-cultuur, film- en game-industrie op om een voorstel in te dienen dat is gericht op een van de programmaonderdelen van het South by Southwest festival (SXSW) 2015. Het fonds stelt tien beurzen ter beschikking van maximaal € 6.000 per project. Let op: de open oproep is gefaseerd in twee deeloproepen; één oproep voor de panelpicker (conferentie) en één oproep voor de overige programmaonderdelen. Voorwaarde voor ondersteuning is dat uw project wordt geselecteerd door de SXSW organisatie.

SXSW 2015 vindt plaats van 13 tot en met 22 maart 2015 in Austin, Texas. SXSW is een van de belangrijkste festivals en beurzen ter wereld op het gebied van e-cultuur (interactive), film en muziek. Het biedt een interessante mix van grote bedrijven, startups en artistieke producties. Het festival is sterk gericht op innovatie en heeft voor verschillende sectoren een belangrijke netwerkfunctie.
Link: sxsw.com

Oproep
Het Stimuleringsfonds is met name geïnteresseerd in interessante voorstellen van Nederlandse deelnemers aan het Interactive programma dat plaatsvindt van 13 tot en met 17 maart 2015, en het Digital Domain programma dat onderdeel is van aan het Filmprogramma en gelijktijdig plaatsvindt.

De open oproep is opgedeeld in twee indienmomenten. De eerste sluitingsdatum is uitsluitend gericht op de panelpicker (conferentie) en sluit op 10 augustus 2014. (Let op! Inschrijving voor de panelpicker bij SXSW sluit zelf op 25 juli 2014).
De tweede ronde is gericht op de overige programmaonderdelen, en sluit op 7 november 2014. Hiervoor verspreidt het fonds t.z.t. een nieuwe oproep.

Voor meer informatie over de oproep kunt u terecht op de website van het Stimuleringsfonds.