Gepubliceerd op:

17 juli 2014

Rotterdammers in top 3 internationale culturele activiteiten


Buitengaats overzicht 2013. DutchCulture. (c) Niels Schrader - Mind Design

DutchCulture publiceert ieder jaar het Buitengaatsoverzicht: een kaart en serie infographics die internationale culturele activiteiten van Nederlandse kunstenaars en organisaties in perspectief zet. Opvallend is dat Rotterdamse gezelschappen daarin bijzonder goed scoren.

DutchCulture presenteert in het overzicht een top 3 van meest reizende kunstenaars of instellingen per sector.
In de top 3 van de sectoren Architectuur, Design, Dans, Film, Multi-Media en Beeldende Kunst staan Rotterdamse artiesten/instellingen.

 

Naast infographics geeft het overzicht ook beleidsmatige inhoud. Dit jaar bevat de publicatie een bijdrage van Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken en samen met minister Bussemaker verantwoordelijk voor het internationaal cultuurbeleid. Timmermans onderstreept het belang van internationale culturele uitwisseling: “Juist in een wereld waar grenzen wegvallen, hebben we kunst en cultuur nodig om onszelf te definiëren, te verbinden met anderen, onze verschillen en overeenkomsten te benadrukken en nieuwe wegen te zoeken. (…) Internationaal cultuurbeleid en culturele diplomatie gaan over zien en gezien worden..”

Het ontwerp van het Buitengaatsoverzicht 2013 is van Niels Schrader – Mind Design. Het overzicht bevat naast de wereldkaart en het essay, infographics over het aantal evenementen per land en stad, de top drie van meest reizende kunstenaars en instellingen en de verdeling naar kunstdiscipline.
Basis vormt de database Buitengaats die dit jaar 15 jaar bestaat.

U kunt de publicatie terugvinden op de website van DutchCulture