Gepubliceerd op:

27 juni 2014

Zilveren krekel voor De man die alles weet | tdMAAS


De Man die alles weet. (c) Phile Deprez

De kleutervoorstelling “De man die alles weet” van regisseur Jetse Batelaan, een coproductie van Maas theater en dans en Theater Artemis, heeft een Zilveren Krekel. De winnaars van de Zilveren Krekels maken kans op de Gouden Krekel, die op 14 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater samen met de andere Toneelprijzen worden uitgereikt. De Krekels zijn de Jeugdtheaterprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) voor de meest indrukwekkende podiumprestatie of productie. Eerder ontving Nastaran Razawi Khorasani al een Zilveren Krekel voor beste podiumprestatie in CASH van Maas theater en dans.

Zilveren Krekels
De tweede en laatste serie Zilveren Krekels zijn bekend gemaakt door de Jeugdtheaterjury: naast De man die alles weet ook De Geschiedenis van de Wereld (aan de hand van banaliteiten) van de Kopergietery. Eerder werden al genomineerd Tijl Uilenspiegel van Theater Sonnevanck, Hotel Perdu van Het Houten Huis, Zebra Zebra van NTJong en BonteHond en Niet Huppelen! van Raaijmakers & Geerlings. Zilveren Krekels voor beste podiumprestatie gaan naar Nastaran Razawi Khorasani (CASH van Maas theater en dans), en Sophie Warnant voor haar rol in Bekdichtzitstil van Theater Artemis in coproductie met Theater Antigone.

De VSCD Jeugdtheaterjury bestaat uit: Annette Embrechts, Anoek Jentjens, Arjen Berendse, Colette van Wees, Ingrid Melman, Jorieke Abbing en Rob Roos.

Nederlands Theater Festival
Tijdens het Nederlands Theater Festival van 4 – 14 september 2014 worden de genomineerde voorstellingen, indien mogelijk, gepresenteerd in Jeugdtheater de Krakeling. “De man die alles weet” is er te zien op 4 september om 16:00 uur, voorafgaand aan de opening van het festival. Het festival wordt afgesloten met het Gala van het Nederlands Theater (zondag 14 september) waar onder andere de Gouden Krekels 2014 voor de meest indrukwekkende productie en de meest indrukwekkende podiumprestatie worden uitgereikt. Voorafgaand aan het gala worden de Zilveren Krekels 2014 voor de meest indrukwekkende productie en de meest indrukwekkende podiumprestatie uitgereikt in Jeugdtheater de Krakeling.