Gepubliceerd op:

24 juni 2014

Finalisten Dutch Design Awards bekend


Foto: Boudewijn Bolman

De finalisten voor de twaalfde Dutch Design Awards (DDA) zijn bekend. Een commissie van onafhankelijke experts kwam tot een shortlist van 25 finalisten in 6 categorieën. Maar liefst vijf van de 25 finalisten zijn uit Rotterdam:  Minale MaedaSpark DesignEsther van de WielSophie Krier en Rotterdam Centraal.

DDA reikt dit jaar prijzen uit in de categorieën Fashion, Product, Habitat, Communication, Service & Systems en Design Research. De commissie van DDA, dat jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving toont en beloont, kwam tot de shortlist na beoordeling van in totaal ruim 250 aanmeldingen. In totaal bestaat de shortlist uit 25 genomineerden.

Onder de finalisten signaleert de commissie een groeiend bewustzijn dat design om meer gaat dan vormgeving alleen. Actief meedenken over inhoud is daarbij een opvallende trend. Nederlandse ontwerpers richten zich op het ontwikkelen van nieuwe perspectieven en zijn vaak de verbindende factor tussen betrokken partijen. Bovendien zijn ze als geen ander in staat om conventionele opvattingen over schoonheid en smaak te veranderen.

Het volledige overzicht van alle finalisten inclusief toelichting van de commissies is te vinden onder Finalisten

Een internationale vakjury wijst de winnaar aan in elk van de 6 categorieën en reikt in oktober de prijzen uit tijdens Dutch Design Week. Het werk van alle finalisten is dan te zien in een negendaagse overzichtsexpositie.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Dutch Design Awards.