Gepubliceerd op:

12 juni 2014

Opening Museumstraat 2014


Foto’s: Joris den Blaauwen

Museumstraat 2014 opent op zaterdag 14 juni om 12.00 uur in de Hoogstraat in het Rotterdamse Hoogkwartier. Inez Boogaarts, directeur van de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur open het festival. Siebe Thissen (hoofd Kunst & Openbare Ruimte van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam) neemt het stokje over en zet street art in Rotterdam kort in de spotlight. Daarna openen de deuren van de musea-voor-één-dag voor het publiek. De dag eindigt om 17.00 uur.

Bewoners van de Hoogstraat en omliggende straten zijn voor één dag Museumdirecteur. Samen met de door hen gekozen musea stellen ze een bijzondere tentoonstelling samen op basis van de museumcollectie én eigen bijzondere verhalen en voorwerpen.

U vindt de informatie- en inschrijfbalie van Museumstraat op het plein Hoogstraat t.h.v. nr.70, daar waar de Hoogstraat en de Kipstraat elkaar kruisen. Meer informatie is te vinden op de website van Museumstraat Rotterdam.