Gepubliceerd op:

11 juni 2014

Nederlandse Ambassade organiseert informatiebijeenkomst: Werken in het creatieve hart van Parijs


Parijs

Bent u actief in een creatieve bedrijfstak en overweegt u zich op de Franse markt te begeven of uw bestaande activiteiten in Frankrijk uit te breiden? Dan biedt het Atelier Néerlandais een nieuwe ontmoetings- en werkplek op een centrale locatie Parijs.

Het Atelier Néerlandais organiseert op dinsdag 24 juni een informatiebijeenkomst waar u meer informatie krijgt over de doelstellingen en de werkwijze van het Atelier. De bijeenkomst biedt veel gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over het concept. Doelgroep voor de bijeenkomst: vormgevers (product, mode, interieur, communicatie, grafisch en interactief ontwerp), architecten, uitgevers, fotografen en illustratoren, audiovisuele sector, kunsthandel, podiumkunsten.

Agenda

 1. Toelichting van het doel en de doelgroep van het Atelier Néerlandais
 2. Presentatie “Kansen in Frankrijk”
 3. Testimonial door het bedrijf MVRDV over activiteiten in Frankrijk
 4. Voorstelrondje deelnemers
 5. Discussie over het concept Atelier Néerlandais
 6. Afsluiting met borrel

Atelier Néerlandais
Het Atelier Néerlandais is een broedplaats en een netwerkplek voor de Nederlandse creatieve bedrijfstakken. De Franse beurzen- en festivalkalender is leidend. Het Atelier Néerlandais zal gebundelde presentaties organiseren tijdens evenementen als FIAC, Designer Days, Salon du Livre, Paris Photo, Fashion Week, Maison et Objet, Off print, Paris en scène. De diensten van het Atelier Néerlandais, in een notendop:

 • netwerken ondersteunen
 • contacten aandragen en bemiddelen
 • marktadvies
 • juridische adviezen
 • fiscale adviezen
 • tolken en vertalen

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in Parijs en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Datum:
dinsdag 24 juni 2014
16.00 – 18.00 uur
Locatie:
Rijkdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
Den Haag

Aanmelden kan via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.