Gepubliceerd op:

6 juni 2014

Cultureel attaché Parijs bezoekt Rotterdam


Op 6 juni bezoekt oud-Rotterdammer en cultureel attaché te Parijs, Bart Hofstede, Rotterdam voor een werkbezoek. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur bracht hem in contact met culturele instellingen die óf al in Frankrijk actief zijn, of open staan voor activiteiten in Frankrijk. Zo bezoekt hij onder ander het Museum Boijmans van Beuningen, Joep van Lieshout, Observatorium, Witte de With, TENT en Worm. Hofstede werkte zelf ook ooit bij de Rotterdamse Kunststichting.
 
Sinds september 2013 voert Nederland een nieuw cultuurbeleid ten aanzien van Frankrijk. Daarin zijn de mogelijkheden voor financiële steun aan Nederlandse musici, theatermakers, kunstenaars en culturele instellingen uitgebreid. Met deze financiering kunnen zij zich presenteren op Franse festivals, podia, musea etc. Nederlandse kunstenaars worden geholpen zich beter in de Franse media en vakbladen te presenteren. In het Atelier néerlandais aan de Rue de Lille worden ontwerpers, fotografen, architecten, uitgevers en makers actief op weg geholpen in Frankrijk. De Residentie wordt gebruikt om kleine en grote Nederlandse culturele organisaties te ondersteunen: modeontwerpers, kunstvakopleidingen, musea, uitgeverijen, galeries op het gebied van fotografie en beeldende kunst.