Gepubliceerd op:

4 juni 2014

Deadline aanvraag Vrije Beurs Praktijkverdieping 11 juli 2014


(C) Studio Sara Bjarland

De Vrije Beurs Praktijkverdieping is bestemd voor getalenteerde kunstenaars en bemiddelaars die hun artistieke ontwikkeling en/of cultureel ondernemerschap willen bevorderen. De beurs kan worden gebruikt voor artistiek onderzoek of een andere vorm van praktijkverdieping bij instellingen in binnen- en buitenland.

Ook voor een project of werkperiode in een gastatelier in binnen- of buitenland kan een Vrije Beurs Praktijkverdieping worden aangevraagd, behalve als deze wordt aangeboden in het Gast- en Buitenlandateliersprogramma van het Mondriaan Fonds. Met het aanbieden van residencies wil het Mondriaan Fonds de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving stimuleren. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. Het indienen van een aanvraag voor een leerperiode bij een bedrijf behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor voorbeelden van eerder gerealiseerde projecten en voorwaarden voor aanvragen verwijzen wij naar de website van het Mondriaanfonds.