Gepubliceerd op:

23 mei 2014

Toekenningen Mondriaan Fonds “Werkbijdrage Bewezen Talent”


Tim Ayres

Onlangs hebben 25 beeldend kunstenaars een Werkbijdrage Bewezen Talent (WBT) toegekend gekregen van het Mondriaan Fonds. De Werkbijdrage is bedoeld voor kunstenaars die minstens 6 jaar een beroepspraktijk hebben en is een tegemoetkoming in de investering van materiaal, tijd en diensten van derden. De bijdrage stelt hen in staat nieuw werk te maken en het experiment aan te gaan.

De 25 beeldend kunstenaars die een WBT toegekend hebben gekregen zijn: Annesas Appel, Tim Ayres, Justin Bennett, Gerbrand Burger, Wayne Horse, Remy Jungerman, Philipp Kremer, Gabrielle van de Laak, David Lindberg, David Maroto, Bea McMahon, Ronald van der Meijs, Geert Mul, Joep Neefjes, Rob Nypels, Hester Oerlemans, Ronald Ophuis, Rune Peitersen, Carla van de Puttelaar, Andrei Roiter, Ola Vasiljeva, Anne de Vries, Lam de Wolf, Witho Worms en Mels van Zutphen.

Een WBT kan op elk moment van het jaar worden aangevraagd. Meer weten over deze Werkbijdrage, bekijk hier de website van het Mondriaan Fonds.