Gepubliceerd op:

22 mei 2014

Mondriaan Fonds publiceert nieuwe lijst Bijdrage Kunstbeurzen


Art Basel

Het Mondriaan Fonds heeft na advies van een commissie van deskundigen een lijst kunstbeurzen samengesteld met internationale uitstraling. Als een galerie is toegelaten voor deelname aan één van deze beurzen en bestaand werk toont in een stand, wordt de aanvraag direct toegekend mits deze voldoet aan de overige voorwaarden.

Galeries en buitenlandse kunstbeurzen kunnen de Bijdrage Kunstbeurzen aanvragen om op buitenlandse kunstbeurzen van internationaal belang werk te tonen van levende beeldend kunstenaars uit Nederland. Ook kunnen zij de bijdrage aanvragen voor de productie van nieuw werk van kunstenaars uit Nederland in een aparte sectie van een kunstbeurs. De bijdrage is bedoeld als bijdrage in de standhuur of als er sprake is van een tentoonstelling in een aparte sectie op de beurs als een bijdrage in de presentatiekosten en/ of de productiekosten. Doel van de Bijdrage Kunstbeurzen is bij te dragen aan de internationale positie van hedendaagse beeldende kunst uit Nederland.

Recentelijk werd een bijdrage toegekend aan Art Basel (19-22 juni) voor het uitvoeren van de performance “Home a requiem” door Guido van der Werve op de openingsavond van de beurs, Labor Gallery voor de productie van nieuw werk van Irene Kopelman op arteBA (23-26 mei) en aan Joey Ramone voor een solopresentatie van Yasser Ballemans  op YIA Art Fair (23-26 oktober).

Klik hier voor de herziene toelichting op de Bijdrage Kunstbeurzen.